Шугио
forex trading logo

ШУГИО

Всеки желае да е в отлична форма по време на тренировка. Но как стоят нещата в дните когато нещо ни наболява?

Нормално е да има и такива дни поради простата причина, че телата ни не са съвършени. В дните, когато ме болят колената, аз се качвам на татамито и се концентрирам. Мислено - торифуни - е термина на японски, разпределям тежестта на тялото, така че да не е изцяло  върху колената. Това е процес  невидим за околните. Но какво от това? Знам, че въпреки болките в колената, тренировката ще бъде в границата на разумното и безопасното. Това за мен е най-важно. Когато си внимателен всичко е наред.

Спомням си, че направих кошинаге без да изпитвам никаква болка, що се отнася до моята част на изпълнението. Укето ми беше на “друго мнение”. Това ми даде да разбера,че има неща върху които все още трябва да работя.

Когато се обезкуража винаги мисля за другите айкидоки с по-сериозни проблеми,  тези които са без ръка, парализирани или сляпи. Мисля за хората, които познавам лично.  Те винаги намират начин да тренират въпреки травмите.

Може никога да не станем световно известни  будоки. Въпреки това, ако подхождаме съзнателно и с постоянство към всяка една тренировка, ще сме от огромно значение и полза за клуба, в който тренираме. Останалите ще се гордеят с нас, а и ние ще сме горди от себе си. Не е нужно да си здравеняк или да се съсипваш от тренировки. Всичко което ти е нужно е малко внимание и постоянство. Малко ШУГИО.

 

 


Powered by Joomla!. Designed by: hosting professional database terminology Valid XHTML and CSS.